Back to work

Sommerferien er over og tiden er inne for komme i gang med jobb igjen. Noen skal tilbake på kontoret mens andre fortsatt har hjemmekontor. De første dagene på jobb etter ferien kan være litt ekstra slitsomme. Slik takler du hverdagen litt bedre. Lag en plan Hvordan skal du legge opp første dagen og første uka? […]

Del sak:

Sommerferien er over og tiden er inne for komme i gang med jobb igjen. Noen skal tilbake på kontoret mens andre fortsatt har hjemmekontor. De første dagene på jobb etter ferien kan være litt ekstra slitsomme. Slik takler du hverdagen litt bedre.

Lag en plan

Hvordan skal du legge opp første dagen og første uka? Kommer du tilbake til en full mailboks eller får du en rolig start? Uansett er det lurt å tenke litt igjennom hvordan du skal disponere tiden din så du jobber mest mulig effektivt. Får du en rolig start kanskje du kan rydde i arkivet, mailboksen eller dokumentmappene.  

Gode rutiner

En god start på dagen legger grunnlaget for resten av dagen. Sett på klokken slik at du har god tid til dine morgenrutiner. Skal du gå en tur eller trene før arbeidsdagen starter bør du sette av nok tid så du ikke må stresse til jobb eller til ditt første teams møte. Hvordan får du en god start på dagen? Er det en stor kaffekopp, favorittmusikken på radio eller frokost med familien? Det er du som må tilrettelegge for at din dag skal bli fin og du må selv sørge for gode rutiner.

Prioriter

Start med det viktigste så du får det unna først. Lag deg en liste på de 5 oppgavene som må gjøres først også starter du med den første arbeidsdag. Uttrykket «Godt med alt som er gjort» er jo helt sant, og ved å prioritere riktig kan du senke skuldrene når det mest prekære er unnagjort.

Belønn deg selv

Etter noen uker med ferie og avslapping kan det være tungt for hode og kropp og komme i gang igjen. Det kan derfor være lurt med noen belønninger til deg selv slik at du holder motivasjonen oppe. Lag en god middag etter jobb, avtal en treningsøkt med noen venner eller kjøp deg noe du ønsker deg. Eller kanskje du kjøper deg en iskaffe i lunsjen og hører på favoritt podkasten? Uansett hva du liker kan du gjøre noe hyggelig for deg selv og overgangen fra ferie til jobb blir dermed litt mindre.

Dame møter venninne.
Dame møter venninne.

Ønsker deg en fin arbeidsuke.   

Profilbilde av Anette Ramsrud
Artikkelen er skrevet
av Anette Ramsrud
Marked og -servicekoordinator

Få siste nytt fra Impact

Design og utvikling av Konsis digital